О нама

„Уједињена Србија“ центар за координацију, је омладинска невладина организација основана 2008. године на Факултету безбедности, непосредно по једностраном нелегалном проглашењу „Косова“ и то са циљем да се пружи неопходна морална и хуманитарна помоћ људима који су се, по ко зна који пут, нашли у ситуацији да морају да бране своје и животе својих породица.

Тим младих ентузијаста са Факултета безбедности, Универзитета у Београду, реаговао је на најбољи могући начин покренувши Уружење „Уједињена Србија“ и у оквиру њега велики број акција којe су се огледале, пре свега, у колективним одласцима на Косово и Метохију, а затим и хуманитарним, едукативним и културним манифестацијама које су имале једну једину поруку – „студенти се никада неће помирити са наметнутим стањем у Јужној српској покрајини“. За нас младе је незамисливо да било којој држави на свету, у име било чега насилно, одсецају део територије а која за грађане Србије представља бит постојања на овом простору.

Данас организација окупља велики број средњошколаца, студената и људи добре воље из разних крајева Србије и Републике Српске који активно суделују у раду Удружења кроз многобројне пројекте и акције. „Уједињена Србија“ је трајно опредељена за стратегију развоја омладинске политике која се огледа у неколико видова: подршка младима у прихватању правих тј. исправних вредности, активности усмерене на подршку у самоорганизовању младих у локалној заједници, подстицање и развој стваралаштва код омладине.

Од свог настајања „Уједињена Србија“ је успешно реализовала велики број пројеката, семинара, трибина, изложби фотографија, предавања, као и акција хуманитарног и културног карактера. У досадашњем раду водили смо се мотом „Млади Младима“, који је за циљ имао да се млади активно укључе у процес вршњачке едукације. Упознавање, спајање, дружење и многа пријатељства и лепе успомене настале су кроз програм наших путовања и упознавања српске културне баштине како у Србији тако и у региону. Оваквих организованих путовања за три године нашег постојања било је више од 40.  Круна  успеха у нашем раду види се из чињенице да је пре неколико месеци основано неколико огранака у Србији и Републици Српској, а један од најактивнијих је свакако огранак у Градишци.

На крају, вероватно се питате зашто име „Уједињена Србија“… ? Овај део препуштамо Вама да по својој вољи предложите своје мишљење, аргументе, идеје, сугестије и наравно критике.

Позивамо вас да нам пишете путем мејла на

»Преузми приступницу Уједињене Србије

»Преузми грб Уједињене Србије

ujedinjenasrbija.rs